Fietsen in Westerbork

Ruim 1.700 kilometer aan fietspaden

Ontdek Drenthe op fietse

Met al die fietspaden is Drenthe dé fietsprovincie van Nederland. Op de stadsfiets of op je e-bike, maar ook voor sportievere fietsers op de racefiets of op de MTB, voor iedereen ligt de provincie vol mooie routes.

Westerbork is dankzij haar centrale ligging het perfecte vertrekpunt.

Met een rijke historie en volop natuur geniet je van iedere kilometer. En terug in Westerbork vind je altijd een restaurant waar je kunt nagenieten van je avonturen.

Fietsen in Westerbork
Plan je fietsroute

Plan eenvoudig je eigen fietsroute

Het platform Nederland Fietsland heeft samen met de Fietsersbond een mooie routeplanner ontwikkeld van waaruit je zelf eenvoudig routes kunt samenstellen. Deze fietsrouteplanner is gebaseerd op het landelijk netwerk van LF-routes (Lange afstand Fietsroutes) en de bekende regionale fietsknooppunten.

Je kunt er een korte route plannen, maar ook je complete fietsvakantie mee uitstippelen. Handig dus!

Ontdek de Fietsrouteplanner

Fietsroutes vanuit Westerbork

Fiets langs een hunebed
100%
min
133%

Sleenerzandroute

Met deze ANWB-route vind je alles wat Drenthe te bieden heeft. Je fietst door afwisselende landschappen, bezoekt Orvelte en komt door het prachtige Zweeloo. Deze route is ongeveer 44 kilometer lang.

Meer informatie
Het Mantingerzand

Ronde Beilen - Mantingerzand

Met behulp van het uitgebreide netwerk fietsknooppunten is het makkelijk navigeren in Drenthe. Fietsnetwerk.nl heeft een mooie route die je langs onder meer het Mantingerzand voert.

Meer informatie
Westerbork tijdens de Fiets4Daagse

Drentse Fiets4Daagse

Westerbork is één van de startplaatsen van de Drentse Fiets4Daagse. Routes van 30, 40 of 60 kilometer brengen je langs de mooiste plekken van Drenthe. De 30km-route is speciaal voor kinderen ontwikkeld.

Meer informatie

Overnachten

Wil jij er een paar dagen tussenuit om even lekker door Drenthe te fietsen?
Vrijwel alle hotels en B&B's bieden de mogelijkheid om je fiets veilig te stallen en je e-bike op te laden.