Stefanus Sessie

De Stefanuskerk in Westerbork

Westerbork door de ogen van een vluchteling

In Westerbork wonen inmiddels meerdere vluchteling-gezinnen die een verblijfsstatus hebben gekregen. Maar wie zijn ze? Wat hebben ze allemaal beleefd voordat ze voet op Nederlandse bodem zetten? Wat zijn hun plannen voor de toekomst? Wat vinden ze van Westerbork en de mensen die er wonen? Journalist Henk ten Oever gaat op zondagmiddag 12 februari in gesprek met vluchtelingen uit vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Kazachstan.

De bijeenkomst is een initiatief van de 'Vrienden van de Stefanuskerk'. Vluchtelingenwerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe zijn intensief betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomst. Alledrie vinden ze het belangrijk om de bevolking van Westerbork kennis te laten maken met (de verhalen van) deze nieuwe inwoners. De statushouders hopen dat ze, door hun verhaal nu publiekelijk te vertellen, meer contacten kunnen krijgen met de plaatselijke bevolking.

Tijdens deze Stefanus Sessie worden er voor de gasten ook hapjes gemaakt en geserveerd uit de landen waar de vluchtelingen afkomstig uit zijn. De muzikale inbreng heeft deze middag raakvlakken met de landen waar de vluchtelingen vandaan komen. Ook zal de inzet en rol van vrijwilligers, die de vluchtelingen helpen hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving aan de orde komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om wonen, de financiën en het meedoen aan maatschappelijke activiteiten.

Deze bijeenkomst in de Stefanuskerk begint op zondagmiddag 12 februari om 14.00 uur. Er hoeft voor deze Stefanus Sessie dit keer geen entree betaald te worden. De Vriendenstichting en gemeente hebben dat, gelet op het karakter van deze bijeenkomst, gezamenlijk besloten om zo voor iedereen de toegang mogelijk te maken.

Naar de Vrienden van de Stefanuskerk

Andere activiteiten in Westerbork