Sporten in Westerbork

De groenste plek om te sporten in Drenthe

Hardlopen of fietsen door de natuur

Westerbork is misschien wel een van de meest sportieve dorpen in Drenthe. Dat is niet verwonderlijk, de omgeving is prachtig en biedt volop gelegenheid om te sporten.

Of je nou wil hardlopen door mooie dorpen, wil mountainbiken over de heide of een uitvalsbasis zoekt om de Col du Vam te beklimmen. Daarnaast vind je in Westerbork faciliteiten zoals een zwembad, sportscholen en zelfs een ultramoderne survivalbaan.

Ook komen er jaarlijks verschillende evenementen, zoals de legendarische Drenthe200, door Westerbork.

Sporten in Westerbork

Bekende sportwedstrijden in Westerbork

Sporten in Westerbork

Survivalrun

De Survivalrun Westerbork is een van de bekendste survivalruns in Nederland. Het is intensiever dan een mudrun of obstacle course en leidt je via 48 hindernissen door de natuur rondom Westerbork.

Meer informatie
Sporten in Westerbork

Midden Drenthe Loop

Jaarlijks organiseert Loopgroep Westerbork op een zaterdag in mei de Midden Drenthe Loop. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en 21 kilometer. Het parcours is deels verhard en deels onverhard.

Meer informatie
Sporten in Westerbork
100%
min
88%
Klik om scroll te activeren

Loop-Fiets-Proef Marathon

De Loop-Fiets-Proef Marathon is een prestatieloop en geen wedstrijd. Je wisselt het lopen en fietsen af met het proeven van lokale producten. De enige marathon waar je altijd aankomt!

Meer informatie

Overnachten in Westerbork

Heb je zin in een weekend sporten in Drenthe? Dan zijn dit dé adressen waar je je rust kunt pakken