Motorrijden in Drenthe

Motorrijden in Drenthe

Heerlijk wonen in Westerbork

Rust, natuur en de mogelijkheid om ruim en landelijk te wonen. Zomaar een aantal pluspunten van wonen in Westerbork. Centraal gelegen in Drenthe en ingesloten tussen bossen, heidevelden en weilanden. Als je van een afstandje aan komt rijden zie je enkel de punt van de Stefanuskerk boven de bomen uitsteken.

Tegelijkertijd heeft Westerbork alles wat je in het dagelijks leven nodig hebt. Een uitgebreid assortiment aan winkels, een levendige horeca en uitstekende faciliteiten op het gebied van sport en gezondheid.

Overweeg jij om in Westerbork te komen wonen? Dan hebben wij alvast een aantal interessante weetjes voor je op een rij gezet.

Nieuwbouw in Westerbork

Ook in Westerbork is er meer vraag naar woningen dan dat er op dit moment aanbod is. Hoewel die uitdaging niet van de een op andere dag op te lossen is, worden er regelmatig nieuwe woningen gebouwd in Westerbork. Het nieuwbouwplan 't Hees, vlak buiten het dorp, is inmiddels afgerond. Maar in het centrum van Westerbork gaat binnenkort een nieuw project van start.

Aan de kronkelende Boerhof worden de voorbereidingen getroffen voor een mooi nieuw project. 'An de Boerbrink' geeft plaats aan 17 nieuw te bouwen woningen, waarbij veel aandacht is voor groen en klimaatbestendige maatregelen. Er is keuze uit vrijstaande woningen, halfvrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen, allemaal voorzien van een grote tuin. De inschrijving voor dit project loopt via Oosting Makelaars in Beilen.

Op zoek naar een recreatiewoning?

Ben je op zoek naar een woning om niet het hele jaar in te verblijven? Vlak buiten Westerbork wordt gewerkt aan Landal-park Drentse Lagune. Hier heb je de mogelijkheid om een recreatiewoning met strand en fraai uitzicht over het water te bemachtigen. Inmiddels is een groot deel van de woningen verkocht. Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.drentselagune.nl/

Faciliteiten in Westerbork

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Scholen en opvang

In Westerbork zijn zowel een openbare (De Lindelaar) als christelijke basisschool (De Wegwijzer) gevestigd in MFA De Groene Borg. In 2015 zijn beide scholen samengevoegd in een modern schoolgebouw aan de rand van het dorp. In het complex bevinden zich ook een gymzaal en een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang van Kits Primair. Voor kinderopvang kun je in Westerbork ook terecht bij De Kabouterhoeve van Prokino en in Witteveen, iets buiten Westerbork, zijn kinderen welkom op De Speuldeel. Een kinderdagverblijf op de boerderij.

Sport en spel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Horeca en winkelaanbod

De horeca in Westerbork zijn bekend in de verre omtrek. Er is vrijwel altijd iets te beleven en in de zomer zijn de ruime terrassen in Westerbork ook goed gevuld. Het dorp is een ware trekpleister voor iedereen die Drenthe wil verkennen. Het is niet voor niets dat de terrassen in Westerbork hoog score in de jaarlijkse Terras Top100 van Misset Horeca. In dit overzicht vind je meer informatie over de horeca in Westerbork.

Daarnaast kent Westerbork een zeer ruim winkelaangebod met meerdere supermarkten, grote winkelketens en ook kleinere lokale ondernemers. Ben jij benieuwd wat het dorp allemaal te bieden heeft? In dit overzicht hebben we de winkels voor je op een rij gezet.

Op zoek naar een woning?

Motorrijden in Drenthe

MJM Makelaardij

Jacob Muller en zijn collega Joris van Dop helpen je graag met het zoeken naar jouw droomwoning in Westerbork en omgeving. MJM Makelaardij is ok gespecialiseerd in het hogere segment woningen.

Lees verder
Motorrijden in Drenthe

Woonaccent Makelaars Westerbork

Makelaars Mark Kerssies en Annet Krikken gaan ook graag voor je op zoek naar een geschikte woning in Westerbork en omgeving. Zij nemen ook graag een zoekopdracht van je aan.

Lees verder
Motorrijden in Drenthe

Notariskantoor Westerling

Ben je erin geslaagd om een woning te kopen in Westerbork? Van harte gefeliciteerd! Notariskantoor Westerling helpt je graag met de bijbehorende notariële werkzaamheden om de woning op jouw naam te zetten.

Lees verder