Informatiepunt Kamp Westerbork in Westerbork opent deuren

Dinsdag 5 juli gaat het nieuwe informatiepunt Kamp Westerbork aan het Van Weezelplein open. Het wordt gehuisvest in het gebouw waar het Museum voor de Papierknipkunst en Toeristisch Informatiepunt (TIP) gevestigd zijn. Het Informatiepunt Kamp Westerbork is vanaf deze zomer de plek in Westerbork waar bezoekers van het dorp informatie krijgen over en doorverwezen worden naar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De Informatiepunt is een initiatief van Gastvrij Westerbork en is tot stand gekomen door medewerking van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en een financiële bijdrage en medewerking van de gemeente Midden-Drenthe.

In het tijdelijke informatiepunt is een banierenopstelling te zien met koffers en geluid- en filmfragmenten over kamp Westerbork en de transporten naar concentratiekamp Auschwitz. "Het is een onbemande post. Ernaast ligt het TIP, daar kunnen mensen meer informatie krijgen over de omgeving en de routes naar het Herinneringscentrum," zegt Frank Schröer, dorpsmanager van Westerbork.

Openingstijden

De openingstijden zijn gelijk aan die van het Toeristisch Informatiepunt (TIP De Tourist Info is geopend tot en met 6 november, van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 - 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 - 16:00 uur. Je vindt de Tourist Info op het Burgemeester Van Weezelplein 10, in het centrum van Westerbork.)

Informatiepunt Kamp Westerbork in Westerbork opent deuren

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

De geschiedenis van kamp Westerbork is vooral bekend vanwege de jaren 1942-1945. Het kamp werd echter al in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp. Tot de afbraak in 1971 is het kamp nagenoeg voortdurend in gebruik geweest. In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork kom je alles te weten over deze geschiedenis. Het Herinneringscentrum bevindt zich op iets meer dan 10 kilometer fietsafstand van Westerbork of zo'n 15 minuten rijden met de auto.

Meer informatie

Activiteitenoverzicht